ΣΑΠΟΥΝΙΑ

 


Τα προϊόντα μου είναι χειροποίητα, σπιτικά φτιαγμένα με πολύ αγάπη για να τα χρησιμοποιώ εγώ, η οικογένειά μου και οι φίλοι μου! Επίσης υπάρχει δυνατότητα ανταλλαγής αν επιθυμείτε κάποιο από αυτά να δοκιμάσετε.      


Αυτό γιατί θέλω  να χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος φυσικά προϊόντα, τα οποία δεν βλάπτουν κανέναν και επειδή έχω μεράκι και χαρά για την δημιουργία αυτών.  

Πολλές συνταγές μου υπάρχουν στο blog  μου, για να μπορεί όποιος θέλει να φτιάχνει μόνος του φυσικά προϊόντα στο σπίτι του.   Όλα τα προϊόντα μου περιέχουν μόνο φυσικές πρώτες ύλες και όχι συντηρητικά και είναι βιοδιασπώμενα και φιλικά με το περιβάλλον.    

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τα Σαπούνια, Θεραπευτικά Καλλυντικά και Οικολογικά καθαριστικά σπιτιού.  
  • Τα Σαπούνια είναι πάνω από 1 χρόνο φτιαγμένα, όσο πιο παλιά τόσο καλύτερα με το δέρμα και το μαλλί.
  • Τα Θεραπευτικά Καλλυντικά δεν είναι έτοιμα στο τώρα και φτιάχνονται μόνο κατά παραγγελία για να διατηρούν πιο φρέσκα τα συστατικά τους.  Αυτά είναι  οι κρέμες προσώπου, σώματος, τα θεραπευτικά λάδια για μασάζ, περιποίηση ματιών, πίλιγκ σώματος και προσώπου, μάσκες και λοσιόν μαλλιών,  μάσκες και λοσιόν προσώπου, λοσιόν χεριών, after shave, βάλσαμα χειλιών, στοματική υγιεινή και υδροδιαλύματα.
  • Τα Οικολογικά Καθαριστικά Σπιτιού, τα οποία είναι το καθαριστικό επιφανειών, υγρό ή στερεό σαπούνι για τα πιάτα, υγρό σαπούνι για τα ρούχα, καθαριστικό για σφουγγάρισμα. 



Σαπούνια

100% Φυσικά χειροποίητα σαπούνια φτιαγμένα με την κρύα μέθοδο σαπωνοποίησης χωρίς χημικά, συνθετικά αρώματα, χρώματα, αφριστικούς παράγοντες, συντηρητικά και έτοιμες σαπουνόμαζες. 
Περιέχουν πρώτης ποιότητας υλικά όπως καλλυντικά λάδια και βούτυρα, χυμούς φρούτων, βρώμη, μέλι, μελισσοκέρι, άργιλο, βότανα και αιθέρια έλαια που αρωματίζουν τα σαπούνια διακριτικά.
Μετά την σαπωνοποίησή κόβονται και τυλίγονται στο χέρι, αφού έχουν ωριμάσει πάνω απο 3 μήνες σε ράφια κάτω από φυσιολογικές συνθήκες. Αποθηκεύονται σε χάρτινα κουτιά για να ωριμάσουν ακόμα πιο πολύ και να χρησιμοποιηθούν μετά από ένα ή περισσότερα χρόνια, μ' αυτόν τον τρόπο περιέχουν πολύ φυσική γλυκερίνη και καθόλου υδροξείδιο του νατρίου!
Τα σαπούνια μας καθαρίζουν σε βάθoς και περιποιούνται το δέρμα και το μαλλί χωρίς να το ξεραίνουν γιατί η γλυκερίνη που παράγεται κατά την διαδικασία παραγωγής τους παραμένει μέσα στο σαπούνι. Είναι κατάλληλα για τους περισσότερους τύπους δέρματος, Έχουν θαυμάσια κρεμώδη υφή και διαρκούν πολύ.  
Μετά από πολλά χρόνια χρήσης αυτών των σαπουνιών, έχουμε παρατηρήσει πως το μαλλί δεν πέφτει, δεν ασπρίζει και διατηρείται δυνατό και υγιέστατο!
Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται με πολύ αγάπη και σεβασμό προς περιβάλλον, είναι οικολογικά και βιοδιασπώμενα.
Σαπούνι με νεράτζι ή πορτοκάλι
Σαπούνια με πορτοκάλι
Τα σαπούνια από νεράντζι είναι υπέροχα στο μαλλί και στο δέρμα. Είναι ιδανικά για κανονικά και προβληματικά δέρματα, γιατί το πορτοκάλι συμβάλει στην διατήρηση του νεανικού δέρματος. Συσφίγγει την χαλαρή επιδερμίδα, ευνοεί την εγκεφαλική λειτουργία και χαρίζει πνευματική διαύγεια. Δεν είναι απαραίτητη η χρήση του μαλακτικού μετά.
Συστατικά: ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, λάδι φοίνικα, ρετσινόλαδο, βούτυρο κακάο, αμυγδαλέλαιο, υδροξείδιο του νατρίου, βρώμη, και χυμός, ξύσμα, αιθέριο έλαιο  νεράτζιου.

Σαπούνια με λεμόνι